zondag 9 november 2008
Recepten voor kinderen
Moederdagdag:
Chocolade ballen
Klaarzetten:
beslagkomvork en mesdiep bord
Benodigheden:
75 gr poedersuiker
45 gr cacao
75 gr boter
300 gr amandelspijs
Bereiding:
Strooi in een diep bord de poedersuiker. Meng er 30 gr cacao doorheen.Doe nu de boter erbij(hij moet wel zacht zijn, op kamertemperatuur).Prak alles goed met een vork door elkaar.Doe het nu in een beslagkom en verbrokkel de amandelspijs erin.Kneed dan dit alles met koele handen, maar wel snel en goed, tot een stevige bal. Druk de bal plat en snijd hem in 20 stukjes.Maak van deze stukjes mooie balletjes. Je moet ze wel snel rollen anders worden ze weer zacht. Leg de balletjes 15 min. in de koelkast. Strooi in een bord de rest van de cacao en rol de balletjes erdoor.Als je het leuk vind kun je de balletjes ook in papierenbakjes(caisses) leggen. Om goed stijf te worden moeten de balletjes nog minstens 2 uur in de koelkast.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten