zondag 10 januari 2010

Kinderen met overgewicht

Tips en informatie voor kinderen met overgewicht
Voor kinderen met overgewicht is het erg belangrijk dat je weet hoe en wat je eet. Maar het is ook belangrijk dat je weet hoe en waarom je moet sporten of bewegen als je op gewicht wilt blijven of wilt afvallen. Kinderen met overgewicht moeten vaak niet afvallen, maar alleen op gewicht te blijven. Doordat kinderen ouder worden, langer worden en op het zelfde gewicht blijven zal de overgewicht vanzelf minder worden of verdwijnen. Maar dan moet je wel op gewicht blijven. Het is ongezond als je overgewicht hebt. Je hebt bijvoorbeeld meer kans op ziektes als diabetes, ook wel suikerziekte genoemd.
Diëten helpen niet, bewust eten en bewegen is de manier van afvallen om van je overgewicht af te komen! Doormiddel van diëten gaat afvallen erg snel, maar word je ook weer zwaarder (jojo-effect). Vaak word je zwaarder dan dat je eerst was, omdat je stofwisseling trager is geworden door het diëten, je bent meer gaan eten of met je oude voedingspatroon verder gegaan.

Ook ouders zijn verantwoordelijk
Jongeren met overgewicht hebben vaak een verkeerd voedingspatroon en bewegen te weinig. Maar deze jongeren zijn niet alleen verantwoordlijk voor hun overgewicht. Ook de ouders hebben hier vaak een bijdrage aangelverd. Zij hebben mede hun kinderen een voedings- en beweeg gedrag aangeleerd. Af en toe ongezond eten is echt niet erg. Maar het gebeurt helaas veel te veel. Bewust zijn van je eet en beweegt is daarom erg belangrijk als je op gewicht wilt blijven of wilt afvallen.

Ik vind dat ouders verantwoordelijk zijn voor het overgewicht bij kleine kinderen. Want de ouders zijn de gene die de kinderen eten geven, een ook de slecht tussendoortje geven.

Geen opmerkingen: