zondag 10 januari 2010

Sinterklaas

Wat kun je doen met sinterklaas.
De maanden november en december vinden de kinderen vaak heel spannend, want dan komt sinterklaas. Woensdag 18 november kwam sinterklaas bij ons op stage. De kinderen vonden het allemaal heel spannend. Wij hebben op stage twee groepen de ene groep gingen de kleine kinderen heen. En op de andere groep kwam sinterklaas. Tegen half tien kwamen de kinderen binnen, ik en mijn collega hebben de kinderen geschminkt.
Tegen kwartover tien kwam sinterklaas en zwarte piet binnen. Toen sinterklaas en zwarte piet eenmaal zat, riep sinterklaas één voor één een kind bij hem. Er werd kort iets verteld of gevraagd aan het kind, en kreeg het kind een handje pepernoten van zwarte piet. Er waren maar weinig kinderen die het heel eng vonden. Wij hadden op die dag 30 kinderen en er waren maar twee kinderen die het wel eng vonden. De andere kinderen liepen er zo heen, of aan de hand van de leidster. Ik vond het erg leuk om te zien hoe de kinderen op sinterklaas en zwarte piet reageren. Naar dat alle kinderen waren geweest ging sinterklaas en zwarte piet weer weg.
Daarna hadden wij de cadeautje uitgedeeld, wij hadden er bewust voor gekozen om op het laatst de cadeautje uit te delen, want anders worden de kinderen heel druk. Naar dat alle cadeautje waren uitgedeeld, zijn wat collega’s met de kinderen naar buiten gegaan. Konden wij mooi even alles klaar zetten voor het eten. Tegen kwart voor twaalf kwamen de kinderen weer binnen, en konden we lekker patatjes eten. En tegen half één werden de kinderen weer opgehaald. Het was een zeer leuk dag, het is een leuk idee voor ander kinderdagverblijven

Geen opmerkingen: